Vestjyske Fiskefileter på To Måder

oktober 20, 2024

Vestjyske Fiskefileter på To Måder, på brød med citron

Vestjyske Fiskefileter på To Måder

Vestjyske fiskefileter er en alsidig ret, der kan tilpasses flere anledninger og måltider. Denne opskrift bruger Vestjysk Fiskekrydderi, som tilføjer en unik smag til de sprøde fiskefileter, uden at det bliver overvældende. Du får to serveringsmuligheder: den ene som smørrebrød til frokost og den anden som en lækker aftensmad med pommes frites. Begge versioner er fyldt med smag og er perfekte til både hverdag og festlige anledninger.

Server den på 2 måder

Til frokostbordet

Smørrebrødet er en klassisk frokostret i Danmark, og især til påske, serverer vi gerne fiskefilet til frokostbordet. Vores udgave af smørrebrødet er helt enkelt, med en lækker kryddermayo smurt på brødet.

Til aftensmaden

Som aftensmad kan du servere vores vestjyske fiskefilet, med de lækreste pommes frites til, der er vendt i vores pommes frites krydderi. Dertil laver man en skøn krydret dip, som er lækker med både pommes og fisken.

Find begge fremgangsmåder i opskriften herunder.

Skal du bruge flere krydderier og krydderiblandinger til at fylde krydderihylden op? Så gå på smagoplevelse i vores krydderiunivers lige her. Du finder også lækre pestoer, olier, sennep, honning mm. på shoppen.

Ingredienser til 4 personer:

Fiskefileter
6 rødspættefileter uden ben
6 spsk. mel
3 æg
6-8 spsk. rasp
1 tsk. vestjysk fiskekrydderi
Havsalt
Peber
Smør
Olie

Pommes
8 bagekartofler
Vand
1 dl eddike
Salt
2 dl rapsolie
2 tsk. pommes frites krydderi
2 tsk. havsalt

Dip til fisk og pommes
2 dl creme fraishe
1 tsk. ketchup
1-2 tsk. waikiki

Til smørrebrødet
Rugbrød eller franskbrød
Hjertesalat
Citron
Cornichoner
Løg
Mayonnaise
Waikiki krydderi

Vestjyske Fiskefileter på To Måder, på brød med citron

Sådan gør du:

Fiskefileter

Find først 3 dybe tallerkner eller fade, hvor fiskefilteterne kan være. Hæld mel i den ene, pisk æg i den anden og hæld rasp i den 3. I den sidste med rasp, skal der tilføjes fiskekrydderi, salt og peber.

Nu skal fiskefileterne tørres af i køkkenrulle, inden de derefter vendes i mel. Derefter vendes fiskefileterne i ægget, inden de til sidst vendes i rasp tallerknen.

Varm olie og smør op – halv af hver. Når det er smeltet sammen på panden steger du fiskefileterne 2-3 minutter på hver side. De lægges til tørre på et stykke papir, inden de lægges til tørre i et fad – klar til serveringen.

Pommes

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Først skal kartoflerne skrælles, inden de skæres ud til i stave til pommes frites. Skyl kartoflerne i en skål i 1 minuts tid – så fjerner du nemlig det meste af stivelsen – og kartoflerne bliver endnu mere sprøde.

Kog derefter kartoflerne i en stor gryde med vand og 1 dl. eddike i 12 minutter. Kartoflerne skal ikke være gennemkogte, så derfor er kogetiden kortere end normalt.

Når kartoflerne har kogt, hælder du vandet fra og stiller dem på køl i 45 minutter.

Herefter hælder du olien ned over kartoflerne og tilsætter pommes frites krydderi og salt. Bland det hele grundigt sammen, så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderierne. Du kan også blande det sammen i en frysepose.

Så er det ind med pommes i ovnen på en bageplade i 75 minutter.
Halvvejs igennem skal pommes friterne ud og vendes rundt, så du får de sprødeste pommes.

Dip

Fiskefileter og pommes er en ting – og det virkelig godt, men INTET slår dippen til sidst. Så tag 2 dl. creme fraishe, 1 tsk. ketcup og 1-2 tsk. waikiki dip og rør sammen. Stil det på køl en halv time og smag til. Så lover vi, at børnene bliver ellevilde! 

Til smørrebrødet

Lav fiskefiletterne som ovenstående.
Lav din mayonnaise klar ved at blande mayonnaise med waikiki krydderi og lad den trække i 15 min. på køl.
Klargør det grønne ved at skylle salatblade, snitte tynde skiver af løg og skære skiver af citron, som du snitter halvvejs igennem, så du kan placere dem flot på maden.
Rist brødet hvis du ønsker dette, og saml nu dit smørrebrød.

Rør i din mayo inden du smører den på brødet. Kom så salatblade, fiskefilet, løg, citron og cornichoner på. Drys evt. med lidt ekstra fiskekrydderi og maden er klar til servering.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet krydderi end Vestjysk Fiskekrydderi?
Ja, du kan bruge andre fiske- eller allround-krydderier alt efter dine præferencer.

Hvilke alternativer kan jeg bruge til pommes frites?
Du kan bruge søde kartofler eller grøntsager som pastinak og gulerod i stedet for klassiske kartofler.

Kan jeg lave fiskefileterne i ovnen?
Ja, du kan bage dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter for et sundere alternativ.

Hvilken dip passer bedst til fiskefileterne?
Du kan variere dippen med f.eks. aioli eller tzatziki. Hvis du ønsker en spicy version, kan du tilføje chiliolie til din creme fraiche.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Abonner for mere

Få nyheder og opskrifter hver uge!

Læs Mere

Relaterede Indlæg

Patatas Bravas med Hjemmelavet Pesto

En Smagfuld Tapasoplevelse Patatas bravas er en klassisk spansk tapas, der hurtigt kan blive stjernen ved dit næste middagsselskab. Når du kombinerer sprøde ovnbagte kartofler med en intens hjemmelavet pesto, får du en ret, der både er nem at lave og smækfyldt med...

læs mere

Mini Pizza

Elsker du også pizza? Denne opskrift på mini pizzaer, også kaldet pizza bites, er ideel til madpakken, en hyggelig picnic eller som en hurtig og lækker snack. Disse små pizzaer er nemme at lave, kan tilpasses med forskellige toppings og opbevares i fryseren, så de...

læs mere

Kommentar

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *